MAD

Verdens bedste Citronfromage

 

6 blade husblas,3 æg, 110 gr St. melis,

2 1/2 dl ymer, 1 tsf. revet citronskal, saft af 1 1/2 citron,

2 1/2 dl piskefløde

Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Pisk æggeblommer med sukker luftigt, kom ymer og citronskal i æggemassen. Tag husblasen op med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl den med citronsaften og rør den i æggemassen. Pisk æggehvider og fløde hver for sig. Vend æggehviderne og 2/3 af flødeskummet i med en dejskraber. Hæld den i en serveringsskål, og stil den koldt.ca. 3 timer. Pynt med resten af flødeskummet.

 

Jul

Julen er forbi, og vi har rester af flæskesteg og skysauce. Så kan man lave en dejlig Hachis.

Hak stegen gennem kødmaskinen sammen med et løg. Det kommes i skysovsen, tilsæt peber og et par spiseskefulde engelsk sovs, lad det småkoge nogle minutter. Serveres med brunede kartofler og asier.

Jul

Krystet kål

Et stort hvidkål deles i fire dele og koges meget mørt. Afkøles, alt vandet knuges af. Man kan bruge et viskestykke, hvor man lægger kålen i og dernæst i rullepølesepresseren, som stilles  i vasken før man presser kålen. Det er en  effektiv måde. Kålen hakkes, gerne i en food prosessor. Hvis men hakker den i kødmaskinen bliver den meget mast. I en gryde kommes et stykke smør og kålen sydes og spædes  med fløde og mælk til den får en passende konsistens. Smages til med salt, kanel og en anelse sukker Letsaltet kogt flæsk og kogt medister, der er saltet et par timer gives til. Kan evt serveres med kanelsukker.

Jul

Stegte sild i marinade

2 pakker dybfrosne sildefileter skrabes, skylles og halveres. De dyppes i rugmel tilsat salt og

steges pænt lysebrune ved god varme. Lægges i en plastic skål  med låg.

6 dl eddike og 6 dl melis , 15 nelliker og 1 spsk.peberkorn, nogle laurbærblade og 2 løg i skiver

koges op og smages til med salt. Afkøles lidt og hældes over sildene. De er fryseegnede.

 

 

Jul

 

Sylte

1stk ribbensteg der ikke er ridset, koges med 2 store løg og salt til det er meget mørt, ca 2 timer.Det tages op af suppen fefries for svær og småben, og skæres i fine små stykker. Kommes i aluforme og nogle laurbærblade stikkes ved. 6 dl suppe varmes op og tilsættes peber og evt.salt og 2 dl eddike, og 9 blade udblødt husblas. Må ikke koge. Suppen hældes i formene, så det lige  dækker kødet.