Min Blog

Jul

Krystet kål

Et stort hvidkål deles i fire dele og koges meget mørt. Afkøles, alt vandet knuges af. Man kan bruge et viskestykke, hvor man lægger kålen i og dernæst i rullepølesepresseren, som stilles  i vasken før man presser kålen. Det er en  effektiv måde. Kålen hakkes, gerne i en food prosessor. Hvis men hakker den i kødmaskinen bliver den meget mast. I en gryde kommes et stykke smør og kålen sydes og spædes  med fløde og mælk til den får en passende konsistens. Smages til med salt, kanel og en anelse sukker Letsaltet kogt flæsk og kogt medister, der er saltet et par timer gives til. Kan evt serveres med kanelsukker.

Jul

Stegte sild i marinade

2 pakker dybfrosne sildefileter skrabes, skylles og halveres. De dyppes i rugmel tilsat salt og

steges pænt lysebrune ved god varme. Lægges i en plastic skål  med låg.

6 dl eddike og 6 dl melis , 15 nelliker og 1 spsk.peberkorn og 2 løg i skiver koges op og

smages til med salt. Afkøles lidt og hældes over sildene. De er fryseegnede.

 

Jul

 

Sylte

1stk ribbensteg der ikke er ridset, koges med 2 store løg og salt til det er meget mørt, ca 2 timer.Det tages op af suppen fefries for svær og småben, og skæres i fine små stykker. Kommes i aluforme. 6 dl suppe varmes op og tilsættes peber og evt.salt og 2 dl eddike, og 9 blade udblødt husblas. må ikke koge. Suppen hældes i formene, så det lige  dækker kødet.

Jul

 Nu er det jul,og vi har fået dejlig hjemmelavet julemad

Leverpostej

300 gr svinelever

300 gr spæk

hakkes sammen med et lille løg

en opbagning laves af 30gr.margarine og 30gr mel og 3dl mælk

det afkøles lidt, og et æg røres i. Smages til med salt og peber, ca. 2 tskf. Salt og

1/2 tskf.peber, leverblandingen røres sammen med opbagningen, fyldes i auluforme

og bages i vandbad ved 180 i 1 time.