Dessert
Verdens bedste Citronfromage
6 blade husblas,3 æg, 110 gr St. melis,
2 1/2 dl ymer, 1 tsf. revet citronskal, saft af 1 1/2 citron,
2 1/2 dl piskefløde
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Pisk æggeblommer med sukker luftigt, kom ymer og citronskal i æggemassen. Tag husblasen op med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl den med citronsaften og rør den i æggemassen. Pisk æggehvider og fløde hver for sig. Vend æggehviderne og 2/3 af flødeskummet i med en dejskraber. Hæld den i en serveringsskål, og stil den koldt.ca. 3 timer. Pynt med resten af flødeskummet.
Jul
Julen er forbi, og vi har rester af flæskesteg og skysauce. Så kan man lave en dejlig Hachis.
Hak stegen gennem kødmaskinen sammen med et løg. Det kommes i skysovsen, tilsæt peber og et par spiseskefulde engelsk sovs, lad det småkoge nogle minutter. Serveres med brunede kartofler og asier.
Jul
Krystet kål
Et stort hvidkål deles i fire dele og koges meget mørt. Afkøles, alt vandet knuges af. Man kan bruge et viskestykke, hvor man lægger kålen i og dernæst i rullepølesepresseren, som stilles i vasken før man presser kålen. Det er en effektiv måde. Kålen hakkes, gerne i en food prosessor. Hvis men hakker den i kødmaskinen bliver den meget mast. I en gryde kommes et stykke smør og kålen sydes og spædes med fløde og mælk til den får en passende konsistens. Smages til med salt, kanel og en anelse sukker Letsaltet kogt flæsk og kogt medister, der er saltet et par timer gives til. Kan evt serveres med kanelsukker.
Jul
Stegte sild i marinade
2 pakker dybfrosne sildefileter skrabes, skylles og halveres. De dyppes i rugmel tilsat salt og
steges pænt lysebrune ved god varme. Lægges i en plastic skål med låg.
6 dl eddike og 6 dl melis , 15 nelliker og 1 spsk.peberkorn, nogle laurbærblade og 2 løg i skiver
koges op og smages til med salt. Afkøles lidt og hældes over sildene. De er fryseegnede.